Kraj treće četvrtine. 29 – Atić sada ima slobodna bacanja. Siguran je sa slobodnih bacanja 48:52 28 – Odlična igra u napadu u ovom periodu igre. Imamo napad. 27 – Jusuf Nurkić na slobodnim bacanjima, siguran je 46:52 27 – Halilović je napravio faul u napadu. Nakon što su Francuuzi promašili tricu. Musa konrtom uzvraća. zakucavanje 42:52. 26 – Napravili smo seriju grešaka i poklanjamo loptu iz napada u napad. 26 – Time out tražio je naš selektor. 24 – Gober je promašio slobodno bacanje. 40:52 23 – Brza kontra naša reprezentacija. 38:48. Musa je iskoristio grešku Francuske 40:48 21 – Kenan Kamenjaš postiže prve koševe.
Posljednju utakmicu u grupnoj fazi naši igraju protiv Litve. Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić govorio je za čuveni L’Equipe uoči današnje utakmice između naše reprezentacije i Francuske koja ima veliki ulog za oba tima. Obje ekipe u meč ulaze s omjerom 2-1, a pobjednik današnje utakmice osigurat će kartu za Berlin i osminu finala EP-a. Ipak, kolege novinare iz Francuske više od same košarke interesovale su poteškoće s kojima se suočila košarkaška reprezentacija BiH uoči Eurobasketa, kao i složena politička situacija u zemlji. Umoran sam od te priče! Muka mi je od ponavljanja da naš narod ima problem sa vlašću i normalni ljudi jednostavno ne žele da pate. Mi predstavljamo pravu zemlju. Bilo da dolazite iz Bosne ili Hercegovine, uvjeren sam da smo jedno i to pokazujemo na terenu. Naše pripreme bile su pakao.
Sudije na ovoj utakmicu su CIULIN, Marius (Romania), POURSANIDIS, Georgios (Greece), KOUNELLES, Ilias (Cyprus), Commissioner FORD, Martin (Great Britain). Velika zvijezda reprezentacije Francuske Rudy Gobert najavljuje pohod na osvetu za poraz u Skenderiji prije desetak dana. “Nedavno smo izgubili od BiH u Sarajevu i znamo šta trebamo popraviti za ovaj meč. Nisam gledao meč BiH protiv Slovenije jer smo i mi igrali svoju utakmicu, ali sam svakako obratio pažnju.
Dolazak u grad Pau planiran je u večernjim satima, a za sutra su zakazana dva treninga našeg nacionalnog tima. Utakmica Francuska – BiH igra se u ponedjeljak (14. novembar). “Ja mislim da će Crna Gora proći. Litvanija i Francuska prve dvije. Svašta može da se desi, ali mislim da je realno Crna Gora u prednosti nad svima. Imaju pobjedu više, Bosnu su dobili sa 17 razlike, trebate ih dobiti ovdje sa većom razlikom. Ja mislim da to ne može. U sljedećem kolu će sve da se raščisti, a vi idete u Francusku, gdje ćete dobiti po glavi”, izjavio je selektor Mađarske reprezentacije Stojan Ivković nakon poraza od Bosne i Hercegovine u Skenderiji. Reprezentacija Francuske ubjedljivo je u gostima pobijedila selekciju Litvanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo rezultatom 90:65, a blistao je nevjerovatni Victor Wembanyama.
15 – Malo naši košarkaši srljaju u igri. Moramo malo smiriti utakmicu. 14 – U našoj reprezentaciji najviše koševa je postigao Halilović 8, zatim Robertson 6 kao i Atić. 13 – Nurkić je postigao svoje koševe. Idemo dalje. Sjajno zakucavanje. 12 – 8 poen Atića ispod koša. 12 – Lijepi poeni Atića. Sada je vezao dva precizna šuta i vodimo 23:22. Namjerna lična greška. Atić ima slobodna bacanja. Koje jeiskoristio i sada imamo napad. 11 – Huertel trojkom otvara drugu četvrtinu.
Francuzi imaju tri poena razlike, ali na sreću sada je Atić smanjio na 21:22. 11 – Francuzi su imali prvi napad ali su ga propustili. POČELA JE DRUGA ČETVRTINA. 10 – Kraj prve četvrtine. Bez i jednog iskorištenog tajm auta. 9 – POIRIER siguran sa slobodnih bacanja. 17:19. 9 – Faul u napadu za našu selekciju. Musa ima priliku da smanji rezultat. 17:16 7 – Musa nakon dužeg perioda postiže poene.
36:44, ali poentira i Yabusele. 36:46. 21 – Naš napad forsira poene za tri koša, ali smo neprecizni. Moramo igrati pametnije. 21 – Počelo je drugo poluvrijeme. Treba nam mirna igra i precizan napad. Sretno momci!!! Kraj prvog poluvreman. 19 – Tehnička greška za Nurkića. 19 – Francuzi griješe u napadu. Imamo priliku sada da se vratimo. 34:41. 19 – Odlična solo akcija Robertsona, postigao je koš za dva poena.
1 – Robertson pogađa za tri poena. 0 – Počelo je prvo poluvrijeme, sretno našim momcima. 14:27 – Pojedini mediji su pisali kako je zabranjeno unošenje zastava s ljiljanima u dvoranu, ali se za vrije intonarinja himne vidjelo nekoliko takvih zastava. 14:24 – Predstavljanje igrača i intoniranje himnni. Prtvo reprezentacije Francuske, a nakon toga i naša. Naši košarkaši do sada su upisali dvije pobjede protiv Mađarske i Slovenije i jedan poraz protiv domaće selekcije Njemačke. Pobjedom u ovoj utakmici bi osigurali prolaz u dalje takmičenje, ali ni poraz ne bi bio kraj za naš tim.
UŽIVO NA HAYAT. BA: KRAJ UTAKMICE BIH - FRANCUSKA 68:81Košarkaši reprezentacije BiH izgubila je danas od Francuske. Kraj utakmice. Igubili smo od Francuske koja je bila bolja danas od naše selekcije. Ništa nije izgubljeno ovom utakmicom, sutra igramo protiv Litvanije. 39 – Lagani koševi Francuza 65:79 38 – Roberson je isorsio šut za 3 poena. nakon promašaja, Francuzi su iskoristili napad.
(tv@) Bosna i Hercegovina Mađarska prijenos 11 novembar
Gdje gledati utakmicu BiH - Francuska? - N1 Info
Zamislite da francuski tim nema hotel u kojem bi spavao ili hranu za igrače. U stvari, ne mogu ni da nađem riječi da to opišem. Ali, u najmanju ruku, reći ćemo da je glupo što smo to morali riješiti. Sada smo ovdje, jer smo to željeli. Čim smo na parketu, više ne razmišljamo o tome. Za mlad tim kao što je naš, ovo što postižemo na Eurubasketu će nam biti od velike koristi”, kazao je Nurkić. I pored sunčanog vremena i idealnih uslova za dolazak, radni dan i rani termin utakmice učinili su svoje i prvi navijači ispred dvorane stigli su dva sata prije meča, a zbog spomenutih okolnosti, očekuje se da će naš tim imati znatno manju podršku s tribina nego što je to bilo tokom vikenda i mečeva protiv Njemačke i Slovenije.
Košarkaši BiH otputovali u Francusku, a tamo nas čeka čudesni 18-godišnjak (VIDEO)Utakmica Francuska – BiH igra se u ponedjeljak (14. novembar) Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon sinoćnje pobjede nad Mađarskom (83:78), rano jutros je otputovala u Francusku. Zmajeve u sklopu četvrtog kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo očekuje susret protiv Trikolora, aktuelnih evropskih i olimpijskih viceprvaka.
LIVE VIDEO: Bosna i Hercegovina – Francuska - ZenicablogLIVE VIDEO: Bosna i Hercegovina – Francuska – Ženska juniorska košarkaška (U20) reprezentacija Bosne i Hercegovine u 2. kolu Evropskog prvenstva A-divizije u portugalskom Matosinhosu igra protiv Francuske od 15 sati. Nakon jučeršnjeg poraza od Slovenije sa 61:56 izabranice selektorice Mare Brčaninović – Lakić očekuje još teži rival. Nakon tri kola grupne faze sve ekipe će se plasirati u drugi krug koji se igra po “nokaut” sistemu iz kojeg će osam pobjednika ići u četvrtfinale, a poražene ekipe će igrati za plasman od 9. do 16.
15:16. 7 – Elie OKOBO je siguran sa slobodnih bacanja. 13:16. 6 – Moustapha je sam pod košem i postiago lagane poene. 13:13. 4 – Kenan Kamenjaš je ušao u utakmicu, a izašao je kapiten Halilović. 3 – Musa je ubacio novu tricu 11:7. Halilović od tablu siguran. 13:9. Naši su dva napada propustili uzbog brze igre. 3 Tarpey je siguran sa slobodnih bacanja 8:7.
Gdje gledati utakmicu Francuska - Bosna i Hercegovina?
2 – Yabuselle je napravio faul u napadu, naša ekipa ima napad. Griješimo napad, ali je Nurkić napravio prvi faul. Prva ličnba za našeg centra. 1. John Robberrtson ponovo pogađa za tri poena. 8:5 1 – Kapiten je izjednačio rezultat 5:5. Dobra odbrana naše selekcije. istekao je napad. 1 – Terry TARPEY pogađa tricu, nakon greške naših u napadu. 1 – Gober ipsravlja grešku Francuske. 3:2. Napad je za našu selekciju.
Pogledajte čudesnu izvedbu bh. košarkaša protiv velike
[[[STREAMING=]]>>] Bosna i Hercegovina Mađarska uživo
34:41. 19 – Musa je išao u solo prodor, ali nije uspio do koša. Trica Francuza 32:41 19 – Ponier je promašio slobodno bacanje. 19 – Time out je tražio naš selektor. Treba nam malo smirenija igra. 32:38 18 – Lazić je napravio bespotreban faul uz koš. Ovo je loša odluka našeg igrača. 17 – Kamenjaš ima slobodna bacanje. Jedno je promašio, ali je drugi put bio precizan. 17 – Sjajna rampa Nurkića, igramo odličnu odbranu, ali je problem u napadu. Fornier je postigao tricu 31:35 16 – Najraspoloženiji u francuskoj je Yabuselle sa 7 koševa.
BOSNA I HERCEGOVINA - FRANCUSKA - Kupikartu.ba