Karbownik popisał się efektowną akcją. Minął kilku rywali. Zszedł z akcją do środka i oddał piękny strzał z dystansu. Bramkarz Andreas Luthe […]11. 11. 2022 Mbappe chciał zakończyć karierę reprezentacyjną Kylian Mbappe w rozmowie z „Sports Illustrated” powiedział o momencie, gdy zamierzał zakończyć karierę reprezentacyjną. Nie chciał występować przed francuskimi fanami, którzy traktowali go jak małpę. – Powiedziałem, że nie mogę grać dla ludzi, którzy myślą, że jestem małpą. Powiedziałem, że nie będę dla nich grał.
Od tamtej pory jest rewelacją ligi. Ostatnich siedem kolejek to pięć zwycięstw, jeden remis i jedna porażka (z Lechem na wyjeździe). Janusz Niedźwiedź na przedmeczowej konferencji starał się tonować nastroje. Gdzieniegdzie zaczęto już przebąkiwać o walce o coś więcej niż spokojne utrzymanie. – Myślę, że jak dotąd pokazaliśmy, że mamy określony sposób grania, który jest w tym momencie chwalony, natomiast znamy życie i w naszej szatni nie ma ludzi, którzy odfruwają i myślą, że mecze teraz będą wygrywać się same. Tak nigdy nie będzie, bo na wyniki zawsze składa się wiele czynników.
Inna sprawa, że pole manewru na wielu pozycjach jest ograniczone. Główne wątpliwości co do składu dotyczą tego, czy w bramce pozostanie Mateusz Abramowicz, czy wróci do niej Paweł Lenarcik. Abramowicz dostał szansę z Rakowem i podstaw do zmian raczej nie dał. Przy rzucie wolnym Iviego Lopeza był bez szans, w pozostałych sytuacjach bronił dobrze.
Serio, polska piłka kompletnie wymknęła się ostatnio spod kontroli. Aż dziw bierze, że znalazła się jeszcze w mediach odrobina przestrzeni na omówienie powołań Czesława Michniewicza. […]11. 2022 Do sześciu razy sztuka – Tunezja w pogoni za złotą erą Pięć prób, zero konkretów – tak w wielkim skrócie można podsumować występy reprezentacji Tunezji na mundialu. Orły Kartaginy nie mają szczęścia do wielkich turniejów, co tyczy się również Pucharu Narodów Afryki.
[[[STRUMIEŃ<<<<]]'] Legia Górnik Zabrze gledaj | Profile
Wyleczyć zdołał się natomiast Paulo Dybala. Piłkarze Albicelestes w ostatnich tygodniach zmagali się z wieloma urazami. Kontuzji doznali m. in. Lo Celso, Dybala, a także Juan Foyth, Leo Messi czy Angel Di Maria. 26-letni pomocnik Villarreal nie zdążył się wyleczyć, co jest największą stratą Argentyńczyków na mundialu. 2022 Dwie rewelacje, które miały spaść i starcie dwóch żywiołów w Płocku. Piątek w Ekstraklasie Ostatnia jesienna kolejka Ekstraklasy.
A może Zieliński zaskoczy i uzna, że w takim spotkaniu chłopak zagra na dwieście procent? Widzew Łódź – Zagłębie Lubin: czy rewelacyjny beniaminek pójdzie za ciosem? W szeregach gospodarzy już chyba nikt nie pamięta kiepskiego początku sezonu, gdy co prawda łódzka drużyna zapewniała ciekawe widowiska, ale miała z tego niewiele punktów. Przełomem był mecz z Wartą, w którym dla odmiany Widzew zagrał do bólu brzydko i w doliczonym czasie wygrał po golu brzuchem Patryka Lipskiego.
Górnik Zabrze - Miedź Legnica | CANAL+
Z nieba do piekła. Podsumowanie kadencji Wojciecha ŁobodzińskiegoNa razie zespołem dowodzi dotychczasowy asystent Radosław Bella, bo trwają rozmowy z kandydatami na nowego szkoleniowca. Trudno więc mówić o stuprocentowym efekcie nowej miotły, zwłaszcza że drużyna nie wydawała się zmęczona Łobodzińskim. Maxime Dominguez żegnał go na Twitterze, dziękując za wszystko i zapewniając, że nigdy tego nie zapomni. W każdym razie, jeśli Bella miał swoje przemyślenia, które nie spotykały się z aprobatą niedawnego szefa, to teraz będzie mógł wcielić je w życie.
Górnik Zabrze - Miedź Legnica Live Streaming and TV
((strumień<<<)) Legia Miedź gledaj na żywo online 16 września
Bardzo przyjemnym wyjątkiem było jednak pasmo sukcesów na przełomie XX i XXI wieku. W latach 1998-2006, Tunezja awansowała na trzy mundiale z rzędu, wygrywając w międzyczasie mistrzostwo Afryki na własnym terytorium. Czy Tunezyjczycy nawiążą jeszcze do czasów swojej świetności? […]11. 2022 „W koszykówce 3×3 nie ma graczy, którzy zawsze siedzą na ławce” Przemek Zamojski to najlepszy koszykarz 3×3 w Polsce. Zanim poświęcił się nowej odmianie basketu, osiągał sukcesy na parkietach PLK. Teraz jest liderem LOTTO 3×3 Team i naszej reprezentacji.
[SPORT NA ŻYWO=] Górnik Zabrze Widzew gledaj 28
Co da zmiana trenera w Miedzi? Czy Lech znów ogra Górnika? Niedziela w EkstraklasieSobota z Ekstraklasą była nierówna: dwa mecze fatalne do oglądania i dwa całkiem ciekawe. Miejmy nadzieję, że drużyny grające w niedzielę pójdą tym drugim śladem i nie będziemy się nudzić. Na wstępie nie brakuje frapujących pytań, na które chętnie poznamy odpowiedzi.
Ostatnio dwa razy niedługo po przerwie ściągany z boiska był Łukasz Łakomy, co sugeruje, że wchodzący za niego Marko Poletanović jest blisko gry od pierwszego gwizdka sędziego. Tym razem jednak stawiamy jeszcze na młodzieżowca. Górnik Zabrze – Lech Poznań: co przyniesie złość Bartoscha Gaula? Trener Górnika po 1:4 ze Śląskiem Wrocław przyznał, że po raz pierwszy był naprawdę zdegustowany grą swojego zespołu.
– Wygrywaliśmy z najlepszymi drużynami na świecie w przeszłości i myślę, że znajdują się dla nas na wyciągnięcie ręki. Różnice w czołówce nie są duże, drobiazgi decydują o tym, czy wyjdziesz z danej batalii zwycięsko – mówi w rozmowie z nami. Niedawno zakończyliście światowe tournee, […]11. 2022 Scaloni ogłosił kadrę Argentyny na mundial. Nie ma Lo Celso, jest Dybala Selekcjoner reprezentacji Argentyny Lionel Scaloni ogłosił kadrę na mistrzostwa świata. Zabrakło w niej Giovaniego Lo Celso, który przegrał walkę z kontuzją.
Najbardziej ciekawi nas, czy Miedź po odejściu Łobodzińskiego będzie w stanie grać trochę mądrzej i pragmatyczniej, przy jednoczesnym zachowaniu dotychczasowych atutów w ofensywie. Jeśli to się uda, „Pasy” mogą mieć problem. Są w tej parze faworytem i raczej za taką rolą nie przepadają. Cracovia woli się bronić i kontrować, dlatego potrafiła wysoko wygrywać z Legią i Rakowem, a przegrywać z Wartą, Stalą czy dołującym Piastem.
Za „Kolejorzem” przemawia nie tylko jakość piłkarska, ale również najnowsza historia. Ekipa z Bułgarskiej nie przegrała z Górnikiem od siedmiu meczów (pięć zwycięstw, dwa remisy), a z pięciu ostatnich wyjazdów do Zabrza przywiozła trzy wygrane i dwa remisy. Gdy Lech w listopadzie 2017 przegrywał przy Roosevelta, duet stoperów tworzyli Dilaver z Janickim, w środku pola walczyli Trałka z Gajosem, na skrzydłach biegali Jevtić z Makuszewskim, a Radosław Majewski próbował stwarzać sytuacje Gytkjaerowi. Szmat czasu. WIĘCEJ O EKSTRAKLASIE:Doceniaj życie tak, jak Piast punkt zdobyty w SzczecinieKompromitujący tydzień JagiFot.
Ten moment musiał kiedyś nadejść. W związku z tym mamy nadzieję, że nasi ligowcy pójdą za ciosem z ostatnich dwóch weekendów i sprawią, że z miłą chęcią będziemy się gapić w telewizor podczas ich meczów. Pary piątkowe szału nie zapowiadają, po nich wielkich rzeczy jeszcze nie oczekujemy, ale może miło się zaskoczymy. Warta Poznań – Stal Mielec: zapowiedź meczu Gdyby Warta miała przyjeżdżać do Mielca, Stal… […]11. 2022 Rok Szulczka w Warcie. Wyniki ponad stan trenera na hulajnodze Wczoraj minął dokładnie rok od dnia, w którym Dawid Szulczek został trenerem Warty Poznań. Od tamtego dnia do dziś tylko pięć klubów w Ekstraklasie zdobyło więcej punktów od „Zielonych”, żaden zespół nie prezentował się lepiej na wyjazdach, a w bieżącym sezonie jedynie Raków Częstochowa ma wyższy współczynnik xPts (punktów oczekiwanych).
Górnik Zabrze - Miedź Legnica wynik na żywo, H2H i składy
Po rozmowie z bliskimi zdecydowałem jednak, że nie mogę się poddać, ponieważ myślę, że jestem przykładem dla innych. To jest nowa Francja i dlatego nie zrezygnowałem z reprezentacji. Chciałem wysłać wiadomość do młodego […]11. 2022 Polska piłka wymknęła się spod kontroli Gdyby napisał do was kumpel – dajmy na to – z Argentyny i zaczął wypytywać o sytuację w świecie polskiego futbolu na kilka chwil przed startem mistrzostw świata w Katarze, mógłby dojść do wniosku, że źle go zrozumieliście i zamiast opowiadać o piłce, streszczacie jakiś wyjątkowo popieprzony odcinek „Chłopaków z baraków”.
Co da zmiana trenera w Miedzi? Czy Lech znów ogra Górnika